Vegetarische aardappelgratin

Vegetarische aardappelgratin

Deze vegetarische aardappelgratin is makkelijk te maken en zeker weten heel erg lekker. De vegetarische aardappelgratin kun je in zo’n 20 minuten klaar maken.

Wel moet deze heerlijke ovenschotel dan nog 40 minuten in de oven, ondertussen kun je lekker achterover zitten.

Recept Afdrukken
Recept Vegetarische aardappelgratin
Eventueel kun je nog wat groene pesto toevoegen.
Vegetarische aardappelgratin
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Vegetarische aardappelgratin
Instructies
  1. Om te beginnen met de vegetarische aardappelgratin snij je de courgette en de aubergine in plakjes, ongeveer een halve cm dik. Daarna kun je de aardappelen schillen en ook in de plakjes snijden van een halve cm dik.
  2. Nu gaan we beginnen met het maken van de saus. Pak een pan en doe hier de olijfolie in. Zet de pan op een laag vuurtje en doe er de gezeefde tomaten in. Nu is het tijd om te paprika te snijden. Verwijder de zaadjes en snij de paprika in blokjes.
  3. Een aantal plakjes courgette en aubergine kun je ook fijn snijden, de mogen samen met de paprika bij in de pan. Laat dit 2 minuten in de pan op een laag vuurtje, wel blijven roeren. Ondertussen strooi je de tijm erdoor.
  4. Verwarm de oven nu voor op 200 graden.
  5. Vet nu de ovenschaal iets in en leg op de bodem een laag met aardappelplakjes. Hierboven op leg je wat plakjes aubergine en courgette. Daarboven op leg je weer aardappelplakjes en daarboven op weer courgette en aubergine. Dit herhaal je tot alles op is of de schaal vol is.
  6. Snij de tomaten in partjes of doormidden en verdeel deze over de schotel. Eventueel kun je nog wat groenepesto over de schotel verdelen.
  7. De zelfgemaakte saus kun je eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper. De saus kun je nu oven de inhoud van de ovenschaal heen gieten. Kruiden en smaak worden zo lekker verdeelt.
  8. De ovenschaal kun je voordat deze in de oven gaat nog even afdekken met wat aluminiumfolie. Dan mag de aardappelgratin 40 minuten in de oven op 210 graden. Na 40 minuten kun je het folie eraf halen en de aardappelgratin controleren op gaarheid. Niet gaar? Gewoon even iets langer in de oven.
Notities

Als je van kaas houdt dan kun je kiezen voor een vegetarisch gestremde kaas. De kaas rasp je dan, strooi dit op de aardappelgratin voordat je deze de oven in doet.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.