Speculaas koekjes

Speculaas Koekjes

Speculaas koekjes worden door veel mensen gegeten, en denk nu niet dat wij Nederlanders de enige zijn die deze speculaasjes eten. De koekjes zijn o.a. in Duitsland, België, en Oostenrijk bekend, en worden daar in de ene of andere vorm gegeten. Vaak echter niet met sinterklaas maar met kerstmis. Alleen de meeste mensen kopen ze kant en klaar in de winkel. Deze koekjes worden gemaakt in een fabriek waar ze vol worden gestopt met kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen en andere stoffen die niet goed voor je zijn. Het is dus veel beter om zelf je koekjes te bakken, dan weet je tenminste wat je er in stopt.

Zelf maken is vanzelfsprekend lekker, maar ook nog eens veel leuker.

Recept Afdrukken
Recept Speculaas koekjes
De koekjes kun je overigens in iedere gewenste vorm bakken.
Maaltijd Bakken
Keyword koekjes, speculaas
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Koekjes
Ingrediënten
Maaltijd Bakken
Keyword koekjes, speculaas
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Koekjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Als eerste leg je de boter in de koelkast, ongeveer een half uur voor dat je deze wilt gaan gebruiken. Na een half haal je deze eruit. Je kunt dan meteen beginnen met het maken van het deeg.
  2. Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, en de speculaaskruiden in een schaal. Meng dit goed door elkaar. Als je het eenmaal goed door elkaar hebt gemengd dan kun je er stukken boter aan toevoegen.
  3. Kneed dit alles tot een deeg, het moet een kruimelige bal met deeg worden. Bestuif een oppervlakte met wat bloem en rol hier het deeg op uit. Het deeg rol je uit tot een dikte van zo’n halve cm. Kun je met vormpjes de koekjes uit het deeg drukken.
  4. Natuurlijk kun je met een mesje ook zelf figuren uit het deeg snijden, het is maar wat je zelf leuker vindt. De koekjes kun je op de bakplaat met bakpapier leggen.
  5. De speculaas koekjes kun je op 140 tot 150 graden ongeveer 25 minuten in het midden van de oven bakken. Dan oven uitzetten en wachten tot de koekjes hard genoeg zijn om op te pakken.
Notities

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.