Red velvet taart

Red velvet taart

Red velvet taart wordt natuurlijk zo genoemd wegens onder andere de kleur. Meest bekend van de red velvet cupcakes, maar als je niet genoeg kunt krijgen van deze cupcakes is er ook een veel grotere variatie.

Een hele taart met dezelfde smaak als bij de cupcakes. Overigens een echte Amerikaanse klassieker.

Voor deze taart heb je drie bakvormen nodig met een doorsnede van 20 centimeter. Je kunt natuurlijk ook drie vormen gebruiken die een andere vorm hebben, bijvoorbeeld een hartje. Misschien een idee voor Valentijsdag?

Recept Afdrukken
Recept Red velvet taart
Lekker toch?
Maaltijd Bakken
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 60 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Stukken
Ingrediënten
Maaltijd Bakken
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 60 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Stukken
Ingrediënten
Instructies
 1. Oven voor verwarmen op 180 graden op de hete luchtstand.
 2. Vet de drie bakblikken in met boter. Op de bodem van ieder bakblik leg je rond uitgeknipt bakpapier.
 3. De karnemelk met de rode kleurstof mengen, en meteen ook mengen met de cacao.
 4. Vanille-extract, de suiker, het zout, en de boter in een kom doen. Klop dit met een garde of mixer tot een romig geheel. Vervolgens al kloppende de eieren stuk voor stuk boven het mengsel breken en door het mengsel roeren. Voeg ieder volgend ei pas toe als het ei is opgenomen. Stop met mengen als het geheel luchtig is geworden.
 5. Meng er nu de helft van het karnemelkmengsel door, en ook de helft van de bloem. Als dit goed gemengd is voeg je van beide de rest toe, en wederom mengen. Nu de baking soda en de wijnazijn erdoor mengen.
 6. Verdeel nu het beslag over de drie verschillende bakvormen, en plaats deze tegelijkertijd of na elkaar in de oven. In 30 minuten bakken. Dat wil zeggen per bakvorm als je de bakvormen niet tegelijkertijd in de oven krijgt.
 7. Laten afkoelen en daarna uit de bakvorm halen.
 8. Nu de boter voor de crème met de poedersuiker mengen in een kom, en deze romig kloppen met een garde of mixer. De roomkaas en vanille-extract toevoegen. Kloppen totdat de crème glad is.
 9. Nu de drie taarten recht maken. Dat wil zeggen aan de bovenkant recht snijden. Bij het bakken wil het immers nog wel eens wat bobbelig zijn aan de bovenkant van een cake. Eén van de taarten op een plat bord leggen en daar een laag crème overheen smeren. Smeer dit met een mes zo glad mogelijk. Leg de tweede taart erop en smeer ook hier crème over. Dan de derde taart erop doen en weer bestrijken met crème. Bestrijk ook de zijkant van de taart met crème.
 10. De taart 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
 11. Ondertussen de stukken die we aan de bovenkanten eraf hebben gesneden verkruimelen.
 12. Na 30 minuten de rest van de crème over de taart smeren en strooi de kruimels die we zojuist gemaakt hebben op de taart, eventueel in een mooie afbeelding of alleen in het midden.
Notities

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.