Kipnuggets maken

Kipnuggets maken

Deze krokante kipnuggets smaken veel en veel beter dan die kant klare uit de diepvries van de supermarkt en ze zijn leuk om zelf te maken.

Lekker als traktatie of als hapje op tafel. Deze kipnuggets kun je het beste klaar maken in de oven. In de frituurpan of een airfryer kan natuurlijk ook.

Recept Afdrukken
Recept Kipnuggets maken
Ook lekker bij de patat vanzelfsprekend.
Maaltijd Snack
Keyword kipnuggets
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Snack
Keyword kipnuggets
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Voordat je begint met het maken van deze lekkere hapjes zet je vast de oven, frituurpan of airfryer aan op 180 graden. De bakplaat van de oven zou je eventueel kunnen invetten of je kunt er een stuk bakpapier op leggen.
  2. De spekknabbels en de macadamianoten met een keukenmachine fijn malen.
  3. De spekknabbels, macadamianoten, paprikapoeder, zout, chilipoeder, knoflookpoeder en het uienpoeder kun je in een kom doen. Mix dit goed door elkaar.
  4. De schil van de limoen kun je nu raspen en bij in de kom doen. De kipfilet snij je nu in platte stukken zodat ze op kipnuggets lijken.
  5. Pak nu twee diepe borden. Kluts de eieren en doe deze in één van de borden. Het andere bord gebruik je voor het mengsel dat je zojuist hebt gemaakt. Leeg een stuk folie op het aanrecht voor de kipnuggets.
  6. Pak nu een stukje kip, dip deze eerst even in de eieren en daarna in het kruidenmengsel. Alle kanten van het stukje kip moeten mooie bedekt zijn. Leg de kipnuggets nu op het folie, niet tegen elkaar aan leggen.
  7. Als je alle kipnuggets klaar hebt dan kunnen ze in de oven. Ongeveer 15 a 20 minuten op 180 graden.
Notities

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.