Italiaanse mosselen

Italiaanse mosselen

Italiaanse mosselen is een misschien nog wel lekkerdere versie van een oer-Hollands recept, want wie denkt dat deze lekkernij alleen bij ons gegeten wordt heeft het natuurlijk helemaal mis.

Over een paar maanden is de “R” weer in de maand, en dan kunnen we weer genieten van iets waar we al te lang op hebben moeten wachten.

Voor vier personen heb je ongeveer 4 kilo mosselen nodig, natuurlijk vers en nog in de schelp. Maar straks nog een trucje hoe je kunt controleren of de mossel nog goed is, of niet…..

Recept Afdrukken
Recept Italiaanse mosselen
Een lekkernij uit de zee.
Instructies
  1. De basilicum fijn snijden.
  2. Mosselen onder koud stromend water afspoelen.
  3. Eventueel geopende mosselen, hier de tip waarover we zonet schreven, tik je met de bolle kant tegen het aanrecht. Gaat de mossel dicht kan deze gewoon gebruikt worden. Als de mossel niet dichtgaat, dan weggooien!
  4. In een grote pan de mosselen, de tomatenblokjes, en de wijn aan de kook brengen. Wel de deksel op de pan. Ongeveer 7 minuten laten koken totdat de schelpenm open zijn gegaan.
  5. Ondertussen knoflook schoonmaken en fijn snijden. In een grote pan de olie verhitten en hierin de knoflook en de roerbakmix gedurende ongeveer 5 minuten fruiten.
  6. Mosselen die nog dicht zijn verwijderen, de andere mosselen en het kookvocht toevoegen en nog even een paar minuten laten stoven.
  7. Op diepe borden serveren en bestrooien met wat basilicum. Serveren met het stokbrood.
Notities

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.