Infused water

Infused Water

Bij erg warm weer in de zomer is het belangrijk dat je voldoende drinkt, natuurlijk moet je altijd voldoende drinken om je lichaam gezond te houden. Maar dat is niet altijd even makkelijk, vaak heb je geen zin om water te drinken.

Frisdrank gaat er vaak wel in maar dat is weer ongezond vanwege alle toevoegingen zoals suikers en kleurstoffen. Vrees niet er is een nieuwe manier van jezelf hydrateren, infused water. Dit is eigenlijk gewoon water met wat zelf toegevoegde ingrediënten.

Dit kan bijvoorbeeld citroen of munt zijn. Wat jij maar wilt. Je kunt zelfs aardbeien gebruiken, of mijn favoriet appel kaneel. Infused water kun je dus gemakkelijk zelf maken, je kunt het zo in een plastic fles gieten en meenemen naar je werk. Wel één tip voor als je plastic fles gebruikt, bijvoorbeeld een cola fles. Deze moet je niet te lang gebruiken, de chemicaliën in de fles lossen uiteindelijk op waardoor je ze opdrinkt.

Recept Afdrukken
Recept Infused Water
Een lekkere verkoeling
Infused Water
Maaltijd Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Keyword infused water
Prep Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert, Snack
Keuken Amerikaans
Keyword infused water
Prep Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Infused Water
Instructies
  1. Was en snij de citroen door midden. Eén van de helften pers je uit in een lege fles of in een glas. Snij nu beide stukken van de citroen in kleine stukken, wel even de schil verwijderen.
  2. Alle stukjes citroen bij het sap van de citroen en vul de fles met water. Nu is je infused water helemaal klaar. Mocht je er nog wat aan toe willen voegen dan kan dat uiteraard.
Notities

Het is ook mogelijk om de citroen te vervangen door appel en kaneel, door aardbeien, kruisbessen, enzovoorts. Ook zou je wat gember bij de citroen kunnen doen. Het is maar net wat jij lekker vindt. Zo krijg je dus op een gezonde manier genoeg vocht binnen en afhankelijk van de ingrediënten die je gebruik krijg je ook mineralen en vitaminen binnen die je lichaam ook hard nodig heeft om goed te functioneren.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.