Hokkaido-Pompoensoep

Hokkaido-Pompoensoep

Hokkaido-Pompoensoep is eigenlijk een gerecht dat voornamelijk in de herfst gegeten wordt, als er volop dit soort pompoenen te koop zijn. Maar we zagen dat er nog steeds pompoenen in de winkels liggen, en dachten zal vast aan het einde van de winter ook heerlijk zijn.

En dat was het ook.

Overigens kun je deze soep natuurlijk ook van andere soorten pompoen maken.

Recept Afdrukken
Recept Hokkaido-Pompoensoep
Erg lekker, en zeer gezond.
Maaltijd Soep
Keuken Japans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Soep
Keuken Japans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De pompoen goed wassen en doormidden snijden. Met een lepel zaad en zaadlijsten verwijderen. Schil de pompoen niet als je een echte Hokkaido pompoen hebt, gebruik je een andere soort wel schillen. De pitten kun je natuurlijk bewaren en voor een ander gerecht gebruiken.
  2. De pompoen in blokken van ongeveer 4 centimeter snijden.
  3. Knoflook schoonmaken, gember schillen en wassen, en beide klein snijden.
  4. In een grote pan wat olijfolie en de boter verhitten. De suiker toevoegen, niet laten verbranden, knoflook en gember toevoegen, en fruiten.
  5. De pompoen toevoegen en kort laten bakken.
  6. Dan het water toevoegen.
  7. Maak een buideltje, of in een thee-ei doen, van de kruiden (laurierblaadjes, kardemonzaad, takjes tijm, gedroogde chili, steranijs). Doe dit in de soep zodra het water kookt.
  8. Voeg nog zout, nootmuskaat, en paprikapoeder toe aan de soep. Laat de soep 25 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken, totdat de pompoen gaar is.
  9. Het kruidenbuiltkje verwijderen en de soep pureren. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper, en eventueel garneren met de crème fraîche met daarop een paar druppels pompoenolie.
Notities

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.