Choucroute d’alsace

Choucroute d’alsace staat bekend als een bijzonder rijke maaltijd dat van oorsprong uit Frankrijk en Frans België afkomstig is.

Vooral als je vlees liefhebber bent is dit een ideaal gerecht met zes soorten vlees. Een gerecht dat geheel volgens de Bourgondische levenswijze gemaakt wordt. Geniet van het leven dus.

Je kunt vanzelfsprekend ook een paar soorten vlees weglaten.

Recept Afdrukken
Recept Choucroute d'alsace
Een absolute aanrader.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 35 Minuten
Kook Tijd 2,5 Uur
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 35 Minuten
Kook Tijd 2,5 Uur
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
 1. En pan met een dikke bodem op een laag vuur plaatsen en daarin de blokjes vetspek gedurende 45 minuten laten smelten. Daarom hoeven we geen boter of olie toe te voegen, maar wel af en toe roeren.
 2. Ondertussen uien en knoflook schoonmaken. De uien in stukken snijden, de knoflook uitpersen.
 3. Daarna met een schuimspaan de blokjes eruit halen en op een bord leggen. Afdekken met folie en laten afkoelen.
 4. Aan het spekvet de uien en gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur bakken. Dan de knoflook toevoegen en nogmaals 5 minuten bakken. Wel regelmatig omroeren.
 5. Op een schone kaasdoek of schone oude theedoek de kruidnagels, de peperkorrels, de jeneverbessen, en de laurierblaadjes leggen. Maak een buideltje van de doek en bind dit dicht met keukentouw.
 6. De helft van de zuurkool in een hoge pan doen. Het spekvet met de helft van de uien erop doen. Daarop het zuurkoolspek, de hamlappen, en het buideltje kruiden. Bedekken met het restant van de zuurkool en de rest van de uien.
 7. De wijn erbij doen en de deksel op de pan doen. Aan de kook brengen en gedurende 2,5 uur laten stoven. De laatste 5 tot 10 minuten de rookworst erbij doen, uit de verpakking!
 8. In de tussentijd de aardappelen schillen, wassen en in ruim water in een pan gedurende 20 minuten koken.
 9. In een koekenpan de blokjes vetspek afbakken totdat deze krokant zijn na ongeveer 3 minuten.
 10. De bacon in een grill of koekenpan zonder boter in 1 minuut bakken aan één kant.
 11. Het kruidenbuiltje verwijderen en de stoofschotel op borden serveren met daarop alle onderdelen van het gerecht, dus ook de bacon, en de aardappelen naast de stoofschotel op ieder bord.
 12. Bestrooi de aardappelen met de blokjes vet spek.
Notities

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.